Radionica Bake Pričalice “Djeca vole čitati”

Pozivamo Vas na druženje s našom Bakom Pričalicom u radionici “Djeca vole čitati”. Ideja je uključiti djecu, roditelje, nastavnike, knjižničare i medije u isticanju važnosti knjiga i čitanja. Kroz projekt potičemo čitanje, kritičko razmišljanje, kreativnost, druženje djece s knjigom i s roditeljima.

Pravila za sudionike u projektu

1. Svakog mjeseca Baka Pričalica odabire i predlaže nekoliko naslova knjiga za čitanje.

2. Nakon što djeca pročitaju ili poslušaju knjigu ili više njih, roditelji razgovaraju s djetetom o djelu postavljajući pitanja u cilju razvijanja dubljeg, analitičkog i kritičkog mišljenja.

3. Djeca potom osmišljavaju kako da predstave pročitanu priču ili priče. Mogu napisati pjesmicu o glavnom junaku ili napraviti lutku koja predstavlja junaka iz priče koristeći bilo koji materijal; možda naslikati/nacrtati sliku ili strip (u vidu harmonike) , snimiti animaciju  ili pak napraviti ilustraciju po njima najznačajnijeg momenta u priči. Djetetu dopustiti da mašta i izrazi svoj doživljaj na originalan način.

4. Prilikom izrade roditelji mogu pomoći ako i onoliko koliko dijete dopušta, ali roditeljski rad ni u kom slučaju ne smije biti vidljiv niti
dominantan.

5. Završna izložba svih dospjelih radova, praćena opisima radova (od strane djece-autora) i recitatorsko- muzičkim
program će biti održana krajem oktobra/listopada 2020.godine u prostorijama naše škole.

6. Prisutna djeca će glasati i odabrati  najbolje radove.

7. U mjesecu knjige uručiti ćemo i prigodne nagrade.

Nagrade :

I Knjige
II Lutke, ručno izrađene na temu predloženih knjiga
III Medalje za sve sudionike u Projektu “Djeca vole čitati”

Svakog mjeseca željno iščekujemo novi popis naslova! Pratite nas na našoj Facebook stranici! Ugodno čitanje!

Međunarodna osnovna škola je zatvorena zbog epidemije COVID-19

Međunarodna osnovna škola već drugu sedmicu /tjedan radi po metodama učenja na daljinu u svrhu sprječavanja epidemije korona virusa. Otkazivanje škole  je teška odluka, jer nitko ne zna bolje od nastavnika koliko djeca ovise o podršci koju  dobivaju u školi.

No šta je tu je, idemo zajedno u veliku nepoznanicu. Neće biti savršeno, ali ovo moramo uraditi.

Sve informacije o radu škole u narednom periodu te upisu učenika u narednu školsku godinu  možete dobiti pozivom na broj telefona 063 382 007 ili nas kontaktirajte na mail info@internationalprimaryschool.ba

Budite sigurni. Ostanite kod kuće kako biste izbjegli inficiranje korona virusom.

Maškare 2020!

I ove godine, sada već tradicionalno, održale su se maškare uz zabavni program u našoj školi. Učenici su si dali truda te su prezentirali svoju kreativnost. Nakon što je ocjenjivački žiri sastavljen od učenika i profesora pomno pregledao sve kreacije, proglašeni su i pobjednici za ideju, trud i maštovitost!

Dani Otvorenih Vrata 2020

Pridružite nam se za vrijeme Otvorenih Vrata 2020! Upoznajte naše nastavnike i učenike i uvjerite se zašto je Međunarodna osnovna škola Mostar na tako dobrom glasu! Povedite i svoju djecu da i sami osjete
ugodno okruženje i toplu atmosferu naše škole! Dobro došli!

Obilazak Informatičkog Edukativnog Centra SPARK i NSoft Kompanije

Učenici petog razreda obišli su SPARK – središte informatičke i poslovne edukacije u Mostaru, te prostorije NSoft kompanije, jedne od najbrže rastućih kompanija u ovom dijelu Europe. Upoznali su što su to startup-i i posjetili laboratorij za elektroniku i robotiku. Posebno oduševljenje učenika izazvala je vožnja i druženje u najnovijem modelu Tesla automobila kao i upoznavanje s procesom razvijanja aplikacija i igrica koje će se tek pojaviti na tržištu. Zahvaljujemo se vlasniku i osnivaču tvrtke NSoft, Igoru Kreziću koji je zaslužan za cijelu pozitivnu priču kao i za predivne poklone koji će tehnološki doprinijeti izvođenju nastave u našoj školi na najsuvremeniji način!