Upisi u Međunarodnu osnovnu školu za školsku godinu 2021./2022.

Ako još uvijek niste dogovorili Vaš termin za testiranje i upis učenika u Međunarodnu osnovnu školu Mostar to možete učiniti pozivom na broj 063 382 007. Testiranje i upis će se odvijati od ponedjeljka 12.4. do petka 23.4.2021. godine u terminima od 9 i 30 do 11 i 30 sati u prostorijama škole.

S ciljem zaštite zdravlja djece i vašeg zdravlja, a kako bi spriječili širenje zaraze uzrokovane korona virusom, prijavu za upis možete izvršiti i elektronskim putem.
Popunjen prijavni obrazac potrebno je dostaviti na e-mail adresu info@internationalprimaryschool.ba
Obrazac za upis u prvi razred možete preuzeti OVDJE.

Dani Otvorenih Vrata 2021.

Pridružite nam se za vrijeme Otvorenih Vrata 2021! Upoznajte naše nastavnike i učenike i uvjerite se zašto je Međunarodna osnovna škola Mostar na tako dobrom glasu! Iskustvo iz prve ruke će vam pružiti najbolji uvid potreban pri odabiru škole za vaše dijete. U našoj školi svake godine održavamo otvorene sesije kako bismo vam pružili priliku da posjetite školu i vidite nas u akciji. Posjetite nas bez ikakvih obaveza od 22. februara/veljače 2021. godine svakim radnim danom od 9-15 sati. Povedite i svoju djecu da i sami osjete ugodno okruženje i toplu atmosferu naše škole! Dobro nam došli!

Promoviramo i potičemo neformalno obrazovanje s naglaskom na poučavanje kritičkog mišljenja

Od početka 2020./2021. školske godine u suradnji s Udrugom “Mala filozofija iz Zadra krenuli smo u provedbu programa  “Pogled u vlastito mišljenje” u kojem sudjeluju učenici  trećeg i četvrtog razreda naše škole.

Implementacijom ovih radionica u skladu s ciljevima pokreta P4C (Philosophy for Children)  nastojimo poticati kritičko razmišljanje kod djece, slobodno izražavanje stavova te im pokazati da su važni i da njihovo mišljenje vrijedi.

Uz suradnju i podršku Udruge “Mala filozofija” radionice u IPSM predvodi mag. filozofije Jelena Mikulić.

 

Interaktivno praćenje nastave za odsutne učenike

S ponosom možemo objaviti da su dvije  multimedijalne učionice u funkciji!

Ovo je veliki korak i napredak za našu školu. Oslanjajući se na vlastite snage i rad, a uz financijsku pomoć roditelja naših učenika, uspjeli smo dvije klasične učionice pretvoriti u interaktivne učionice 21. stoljeća. Dvije školske učionice su kompletno opremljene namještajem, interaktivnom tablom, projektorom, kamerom, ozvučenjem  i pratećom opremom za izravno praćenje nastave za naše odsutne učenike.

 

Moderna nastava podrazumijeva interakciju, aktivnu participaciju učenika, njihovu komunikaciju , kako međusobnu, tako i s nastavnicima, što postaje moguće i online uz pomoć suvremene tehnologije.

Naši učenici odrastaju  uz tehnologiju i rado iskorištavaju sve njezine prednosti te se suvremena nastava mora prilagoditi da bi ishodi učenja bili bolji.

Na ovaj način ne samo da unaprjeđujemo svakodnevnu kvalitetu nastave već i minimaliziramo rizik za epidemiju Covid-19 i ostalih virusnih oboljenja za naše učenike i nastavnike!

Sretno Đaci! Spremni za početak nove školske godine!

Nova školska godina 2020./2021. je danas počela , a nastava će se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, provoditi prema Protokolu o postupanju u pandemiji COVID 19.

Prema protokolu za sprječavanje i suzbijanje epidemije, rad škole je organiziran tako da se, koliko je to moguće, osigura socijalno distanciranje.

Upotreba dezinficijensa će se koristiti kod ulaska u školu i uvijek u toku dana kada je to potrebno.

Svaki razredni odjel boravit će u jednoj prostoriji te učenici neće mijenjati učionicu ni u predmetnoj nastavi.

Odmori će biti organizirani u različito vrijeme, a prolazak kroz zajedničke prostorije skraćen na minimum.

Prehrana djece biće organizirana u blagovaonici uz pridržavanje preporuka za ugostiteljske objekte, a boravak u zajedničkim prostorijama škole organiziran u skupinama.

Djeci će se pri ulasku u školu svakog dana izmjeriti tjelesna temperatura, a u slučaju povišene temperature, djeca neće ući u školu već će o tome biti obaviješteni roditelji i upućeni izabranom pedijatru radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.

Sretno!