Od farme do škole – Zabavno-edukativni izlet na našoj farmi

Farm-to-school program je sjajan način da se učenici educiraju i zavole zdrav način ishrane. U jučerašnjem izletu djeca su posjetila našu farmu i vidjela odakle dolazi hrana koju jedu u školi. Posjetili smo i klub FK “Bjelopoljac”gdje je našem domaćinu bilo izuzetno zadovoljstvo dati odgovore na sva pitanja učenika o radu s djecom u sportu.

Smatramo da je važno krenuti kvalitetno od najranijeg uzrasta i upoznati djecu s načinima održavanja zdravlja.

Aktivnosti uključene u program Farm-to-school poboljšavaju obrazovanje u učionicama kroz praktično učenje vezano uz hranu, zdravlje, poljoprivredu i sport.

Upoznali smo historiju/povijest i kulturu našeg grada

Na današnjem izletu upoznali smo bolje naš grad, njegovu historiju/povijest i kulturu.
Obišli smo Sabornu crkvu i grob Alekse Šantića, a zatim smo se uputili prema Narodnom pozorištu,  upoznali učenike s piscima našeg grada, Osmanom Đikićem, Aleksom Šantić, Svetozarom Ćorovićem i Hamzom Humom.

Muzej Hercegovine bio je naša sljedeća stanica, koji je sigurno riznica kulturno-historijskog nasljeđa, specifičnog za mostarsku sredinu.

Posjetili smo i Franjevačku crkvu,  prevazišli smo strah i uspjeli smo doći na vrh tornja, visine 107 m.😁

Nakon zadivljujućeg pogleda na grad, uputili smo se kroz stari dio grada,  preko Starog mosta do Koski Mehmed-pašine i Karađozbegove džamije, upoznali se s njihovom historijom i značajem. Ovo je bio predivan dan kako za djecu tako i za nas.😊

Naši gosti: Posjeta dekana Nastavničkog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru

Danas smo u našoj školi imali čast i zadovoljstvo ugostiti profesora Ekrema Čolakhodžića, dekana Nastavničkog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, doktora nauka iz oblasti sporta.

Naši učenici i uposlenici su imali priliku čuti važnost zdravih navika življenja, sporta, važnosti zdrave ishrane i fizičke aktivnosti. Kao i uvijek, naši učenici su postavljali jako dobra i zanimljiva pitanja 🙂
Međunarodna osnovna škola i Nastavnički fakultet imaju izuzetno dobru suradnju te se radujemo nastavku iste i planiranju i implementaciji zajedničkih aktivnosti koje će rezultirati unaprjeđenjem obrazovanja u našoj školi. Više slika možete pogledati u galeriji.

 

 

Upisi u Međunarodnu osnovnu školu za školsku godinu 2021./2022.

Ako još uvijek niste dogovorili Vaš termin za testiranje i upis učenika u Međunarodnu osnovnu školu Mostar to možete učiniti pozivom na broj 063 382 007. Testiranje i upis će se odvijati od ponedjeljka 12.4. do petka 23.4.2021. godine u terminima od 9 i 30 do 11 i 30 sati u prostorijama škole.

S ciljem zaštite zdravlja djece i vašeg zdravlja, a kako bi spriječili širenje zaraze uzrokovane korona virusom, prijavu za upis možete izvršiti i elektronskim putem.
Popunjen prijavni obrazac potrebno je dostaviti na e-mail adresu info@internationalprimaryschool.ba
Obrazac za upis u prvi razred možete preuzeti OVDJE.

Dani Otvorenih Vrata 2021.

Pridružite nam se za vrijeme Otvorenih Vrata 2021! Upoznajte naše nastavnike i učenike i uvjerite se zašto je Međunarodna osnovna škola Mostar na tako dobrom glasu! Iskustvo iz prve ruke će vam pružiti najbolji uvid potreban pri odabiru škole za vaše dijete. U našoj školi svake godine održavamo otvorene sesije kako bismo vam pružili priliku da posjetite školu i vidite nas u akciji. Posjetite nas bez ikakvih obaveza od 22. februara/veljače 2021. godine svakim radnim danom od 9-15 sati. Povedite i svoju djecu da i sami osjete ugodno okruženje i toplu atmosferu naše škole! Dobro nam došli!