Interaktivno praćenje nastave za odsutne učenike

S ponosom možemo objaviti da su dvije  multimedijalne učionice u funkciji!

Ovo je veliki korak i napredak za našu školu. Oslanjajući se na vlastite snage i rad, a uz financijsku pomoć roditelja naših učenika, uspjeli smo dvije klasične učionice pretvoriti u interaktivne učionice 21. stoljeća. Dvije školske učionice su kompletno opremljene namještajem, interaktivnom tablom, projektorom, kamerom, ozvučenjem  i pratećom opremom za izravno praćenje nastave za naše odsutne učenike.

 

Moderna nastava podrazumijeva interakciju, aktivnu participaciju učenika, njihovu komunikaciju , kako međusobnu, tako i s nastavnicima, što postaje moguće i online uz pomoć suvremene tehnologije.

Naši učenici odrastaju  uz tehnologiju i rado iskorištavaju sve njezine prednosti te se suvremena nastava mora prilagoditi da bi ishodi učenja bili bolji.

Na ovaj način ne samo da unaprjeđujemo svakodnevnu kvalitetu nastave već i minimaliziramo rizik za epidemiju Covid-19 i ostalih virusnih oboljenja za naše učenike i nastavnike!

Sretno Đaci! Spremni za početak nove školske godine!

Nova školska godina 2020./2021. je danas počela , a nastava će se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, provoditi prema Protokolu o postupanju u pandemiji COVID 19.

Prema protokolu za sprječavanje i suzbijanje epidemije, rad škole je organiziran tako da se, koliko je to moguće, osigura socijalno distanciranje.

Upotreba dezinficijensa će se koristiti kod ulaska u školu i uvijek u toku dana kada je to potrebno.

Svaki razredni odjel boravit će u jednoj prostoriji te učenici neće mijenjati učionicu ni u predmetnoj nastavi.

Odmori će biti organizirani u različito vrijeme, a prolazak kroz zajedničke prostorije skraćen na minimum.

Prehrana djece biće organizirana u blagovaonici uz pridržavanje preporuka za ugostiteljske objekte, a boravak u zajedničkim prostorijama škole organiziran u skupinama.

Djeci će se pri ulasku u školu svakog dana izmjeriti tjelesna temperatura, a u slučaju povišene temperature, djeca neće ući u školu već će o tome biti obaviješteni roditelji i upućeni izabranom pedijatru radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.

Sretno!

 

 

Radionica Bake Pričalice “Djeca vole čitati”

Pozivamo Vas na druženje s našom Bakom Pričalicom u radionici “Djeca vole čitati”. Ideja je uključiti djecu, roditelje, nastavnike, knjižničare i medije u isticanju važnosti knjiga i čitanja. Kroz projekt potičemo čitanje, kritičko razmišljanje, kreativnost, druženje djece s knjigom i s roditeljima.

Pravila za sudionike u projektu

1. Svakog mjeseca Baka Pričalica odabire i predlaže nekoliko naslova knjiga za čitanje.

2. Nakon što djeca pročitaju ili poslušaju knjigu ili više njih, roditelji razgovaraju s djetetom o djelu postavljajući pitanja u cilju razvijanja dubljeg, analitičkog i kritičkog mišljenja.

3. Djeca potom osmišljavaju kako da predstave pročitanu priču ili priče. Mogu napisati pjesmicu o glavnom junaku ili napraviti lutku koja predstavlja junaka iz priče koristeći bilo koji materijal; možda naslikati/nacrtati sliku ili strip (u vidu harmonike) , snimiti animaciju  ili pak napraviti ilustraciju po njima najznačajnijeg momenta u priči. Djetetu dopustiti da mašta i izrazi svoj doživljaj na originalan način.

4. Prilikom izrade roditelji mogu pomoći ako i onoliko koliko dijete dopušta, ali roditeljski rad ni u kom slučaju ne smije biti vidljiv niti
dominantan.

5. Završna izložba svih dospjelih radova, praćena opisima radova (od strane djece-autora) i recitatorsko- muzičkim
program će biti održana krajem oktobra/listopada 2020.godine u prostorijama naše škole.

6. Prisutna djeca će glasati i odabrati  najbolje radove.

7. U mjesecu knjige uručiti ćemo i prigodne nagrade.

Nagrade :

I Knjige
II Lutke, ručno izrađene na temu predloženih knjiga
III Medalje za sve sudionike u Projektu “Djeca vole čitati”

Svakog mjeseca željno iščekujemo novi popis naslova! Pratite nas na našoj Facebook stranici! Ugodno čitanje!

Međunarodna osnovna škola je zatvorena zbog epidemije COVID-19

Međunarodna osnovna škola već drugu sedmicu /tjedan radi po metodama učenja na daljinu u svrhu sprječavanja epidemije korona virusa. Otkazivanje škole  je teška odluka, jer nitko ne zna bolje od nastavnika koliko djeca ovise o podršci koju  dobivaju u školi.

No šta je tu je, idemo zajedno u veliku nepoznanicu. Neće biti savršeno, ali ovo moramo uraditi.

Sve informacije o radu škole u narednom periodu te upisu učenika u narednu školsku godinu  možete dobiti pozivom na broj telefona 063 382 007 ili nas kontaktirajte na mail info@internationalprimaryschool.ba

Budite sigurni. Ostanite kod kuće kako biste izbjegli inficiranje korona virusom.

Maškare 2020!

I ove godine, sada već tradicionalno, održale su se maškare uz zabavni program u našoj školi. Učenici su si dali truda te su prezentirali svoju kreativnost. Nakon što je ocjenjivački žiri sastavljen od učenika i profesora pomno pregledao sve kreacije, proglašeni su i pobjednici za ideju, trud i maštovitost!